Apple, Yeni İklim Girişimlerini Duyurdu!
Apple, %100 temiz enerji kullanan tedarikçi sayısını 'iki katından fazla' artırdı
Apple, temiz enerji kullanmaya kararlı tedarikçi sayısını "iki katından fazla" olduğunu açıkladı. 2030 yılına kadar karbon-nötr olma hedefine yönelik yeni önlemlerini duyurdu. Pek çok gözlemcinin Paris İklim Anlaşması'nda belirlenen hedeflere ulaşmak için gereken atılımları üretmeyeceğini düşündüğü yaklaşmakta olan BM konferansı COP26'in önündeki girişimleri ortaya koyuyor.
Apple'dan bir yenilenebilir enerji fotoğrafı :
2020 Çevresel ilerleme raporunun bir parçası olarak Apple, ürünlerinin ve tedarik zincirinin 2030 yılına kadar karbon-nötr olacağını söyledi. Bu sadece Apple'ın kendisini değil, aynı zamanda yenilenebilir enerjiye geçmesi gereken 175 arzını da içeriyor. Bu gerçekleştiğinde, "şirket ve tedarikçileri dünya çapında 9 gigawatt'tan fazla temiz gücü çevrimiçi hale getirecek". Ve yılda 18 milyon metrik tondan fazla Co2e'den kaçınacak. Apple bunu bu şekilde belirtti.
Toplamda, 175 Apple tedarikçisi yenilenebilir enerji kullanmaya geçecek. Şirket ve tedarikçileri dünya çapında 9 gigawatt'tan fazla temiz gücü çevrimiçi hale getirecek. Bu eylemler yılda 18 milyon metrik tondan fazla Co2e'den kaçınacaktır. Bu, her yıl 4 milyondan fazla otomobilin yoldan alınmasına eşdeğerdir.
Apple, Avrupa'daki 19 tedarikçinin Solvay ve STMicroelectronics'in de Temiz Enerji Programının bir parçası olduğunu belirtti. Ayrıca, geri dönüştürülmüş altın, kobalt, alüminyum ve nadir toprak elementleri kaynakları da dahil olmak üzere geri dönüştürülmüş malzemeler için " yeni yollar " yaratıyor.
Şirket ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki topluluklara, özellikle de yetersiz kaynaklı topluluklara temiz enerji çözümleri getirebilmek için tasarlanan "Etki Gücü" girişimi için 10 yeni proje ekledi. Bu, Güney Afrika, Filipinler, Kolombiya, İsrail ve diğer ülkelerdeki yenilenebilir enerji projelerinin yanı sıra enerji üretim tesislerini finanse etmek, geliştirme, inşa etmek ve işletmek için ABD'deki altı Sioux ile birlikte bir projeyi de içeriyor.
Apple'ın yenilenebilir enerji kaynağı projelerinden bir görsel :
Şirket, %100 temiz enerji ile üretilen ürünleri sunma vaadini yerine getiriyor gibi görünse de, e-atık ve ilgi onarım hakkı konularında ısı almaya devam ediyor. Ürünlerin çoğunun onarımı zor ve pahalıdır. Bu da ya e-atık olarak sonuçlandıkları ya da yeni ürünlere doğru geri dönüştürdükleri anlamına gelir. Bu şeylerin her ikisi de temiz ya da başka bir şekilde enerji kullanır. Eğer ürün basitçe sabitlenirse tüketilemez.
Geçtiğimiz günlerde Başkan Biden, FTC'ye onarım hakkı yasası taslağı hazırlanmasını emretti. Avrupa, telefon üreticilerini USB-C'yi kullanmaya zorlayan önlemler alacağını açıkladı.