Hiç Hacklendim Mi ? Bunu Nasıl Öğrenebilirsiniz ?

Hiç Hacklendim Mi?

İnternette gezinirken, sosyal medyalarda gezinirken veya da siteleri kullanırken mail adreslerimizi bu tür sitelere giriyoruz. Peki bu siteler hiç hacklendi mi? Hiç hacklendim mi? Mail adresimizi girdiğimiz siteler hiç hacklendi mi? Bu ve daha fazlası makalemizde.

Hiç Hacklendim Mi? 

İnternette gezindiğimiz siteler, uygulamalar ve daha fazlası ne kadar güvenli ? Bunları tam anlamıyla bilemeyiz." Acaba hiç hacklendim mi? " diye merak ediyorsanız bu siteye bakabilirsiniz. Çünkü interneti kullanırken bir web sitesinde, serviste veya da uygulamalarda sizden e-mail ile kayıt olmanızı istiyor fakat daha sonra o servisler, devasa olan databaseler hackleniyor ve sizlerin e-mail adresinizde korsanların eline geçiyor. Eğer daha önce kullandığınız E-Posta adreslerinin hacklenip hacklenmediğini veya da hacklenen listeler arasında yer alıp almadığını merak ediyorsanız bu web sitesine bakabilirsiniz. Örnek olarak sizinle beraber bir test yapalım. Siteye ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Alternatif olarak sizler için link olarak da buraya bırakıyorum: https://haveibeenpwned.com/


Burada hacklenmemiş bir mail adresini girdik ve bizlere "Good news - no pwnage found!" ibaresini gösterdi yani bu demek oluyor ki, mail adresimiz temiz ve hiç hacklenmiş bir veri tabanında bulunmamış. Şimdi ise hacklenmiş bir mail adresimizi girelim.



Burada ise mail adresimiz hacklenmiş yani korsanların eline bir hack saldırısında geçtiğini gösteriyor. Bize "Oh no - pwned!" ibaresini sunuyor bu hacklenmiş anlamında bir ibaredir. Alta kaydırarak bize hangi  veri tabanından hacklendiğini gösteriyor. Hadi bakalım hangi site imiş bu.



Burada bize Canva sitesinin Mayıs 2019 tarihinde hacklendiğini ve 137 milyon kullanıcının mail adresinin korsanlar tarafından ele geçirildiğini gösteriyor.

Sitenin alt kısmında ek olarak, en son hacklenen siteler, servisler veya da databaseler mevcut. Bunun yanı sıra bu zamana kadar olmuş en büyük hacklenme listesi de bulunmakta hadi bir göz atalım. Belki de tanıdığımız bir site adresi orada olabilir.



Evet görselde de gözüktüğü gibi sol tarafta en büyük hack olayları, sağ tarafta ise en son yapılan hack girişimleri bulunmakta. En büyük hack listesine baktığımızda tanıdık servisler olan, Facebook ve Wattpad bulunmakta. Sizler de bu siteye girerek mail adreslerinizi sorgulayabilir ve hiç hacklenmiş misiniz diye kontrol edebilirsiniz.

Diğer makalelerimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizlere bu makalede, Hiç
Hacklendim Mi ? Mail Adresiniz Hiç Korsanların Eline Geçmiş Mi? Gibi soruların cevabını ve daha fazlasını açıkladık. Bir başka makalede görüşmek üzere.