YouTube, bu yıl çocuklar ve ergenler tarafından kullanılan 7 milyon hesabı kaldırdı!

Dünyanın en büyük çevrim içi video platformu, YouTube'un toplam 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunmakta.




YouTube, salı günü Kongre'ye, bu yılın ilk dokuz ayında küçük çocuklara ve ergenlere ait olduğu inanılan 7 milyon hesabı kaldırdığını ve bu kaldırmaların 3 milyonunun üçüncü çeyrekte geldiğini söylemeyi planlıyor. Şirket " otomatik kaldırma çabalarımızı hızlandır."

Yeni olan istatistik, Salı sabahı çevrimiçi çocuk korumalarıyla ilgili bir Senato duruşmasında teslim edilmek üzere hazırlanan ifadeden bir alıntıdır. Facebook ihbarcısı Fraces Haugen'in bu ayın başlarında Facebook'u "çocuklara zarar veren, bölünmeyi körükleyen ve demokrasimizi zayıflatan ürünleri nedeniyle "ahlaki iflas" için çağırdığı sırada, YouTube'un hükümet işleri ve kamu politikası başkan yardımcısı Leslie Miller, aynı komite ile karşı karşıya kalacak."

YouTube ayrıca hazırladığı ifadede, ikinci çeyrekte çocuk güvenliğini ve kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırdığı videoların %85'inin 10 izlenmeye ulaşmadan önce hızlı bir şekilde kaldırıldığını belirtti.Bu, videoları yayından kaldırmadan önce kaldırmak için YouTube'un aynı dönemde kurallarından herhangi birini ihlal ettiği için kaldırdığı tüm videoların yüzdesinden orta derecede daha agresif bir orandır.



Duruşma ve YouTube'un kendisini bunun için nasıl konumlandırdığına dair bu ilk bakış, Google'ın sahip olduğu platformun ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin, milletvekillerinin ve düzenleyicilerin ürünlerinin politikalarının gerçek dünyadaki etkileri hakkında eşi görülmemiş bir sıcaklıkla karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıkıyor.

En yoğun incelemelerden bazıları, teknolojinin çocukları nasıl incittiği veya tehlikeye attığı üzerine odaklandı. Son zamanlarda YouTube, gençler arasında çılgınca popüler olmasına rağmen, milletvekillerinin sosyal platformların çocuklara nasıl zarar verebileceği konusundaki en şiddetli eleştirilerini büyük ölçüde engelledi. Bir çalışma, çocuk içeriğinin genel olarak YouTube'da en çok izlenen video kategorisi olabileceğini öne sürüyor.

YouTube'un hizmet şartları, hesapların 13 yaş ve üstü kişilere ait olmasını gerektirir. 13 Yaşın altındaki çocukların teknik olarak YouTube hesaplarına sahip olmalarına izin verilmez. Genç izleyiciler için riskli olabilecek platformun bazı içeriğini ve yönlerini sınırlayan Denetimli Deneyimler olarak bilinen Youtubethrough'a veya küçük çocuklar için özel bir uygulama olan YouTube Kids ile erişebilirler. Ancak hepimiz biliyoruz ki yaş engelini aşmak çok basit.

Son zamanlarda YouTube, hizmetinin diğer yönlerinde de otomatik yaş ihlali uygulamasını hızlandırıyor. YouTube bir yıl önce, yapay zekanın videolara otomatik olarak yaş kısıtlamaları uygulayacağını söyledi. Esasen, yapay zekanın, bir videonun yalnızca 18 yaşın üzerindeki kişiler için uygun olarak kategorize edilip edilmeyeceğine karar verecektir.

YouTube, geçmişte çocuklarla ilgili bir dizi skandal nedeniyle ateş altında kaldı. 2019'da Google, dev video sitesinde çocukların veri gizliliği ile ilgili federal bir soruşturmayı çözmek için 170 milyon dolarlık rekor bir ceza vermeyi kabul etti.YouTube ayrıca, çocuk istismarı videoları, YouTube Kids uygulamasındaki kabus içeriği ve küçük çocukların kliplerini cinselleştiren yırtıcı yorumlar ile ilgili skandallar ile karşı karşıya kaldı. 

Yaklaşan duruşma Salı günü PT. saatinde 7'de başlayacak