Clash of Clans Oyununda Halen Küresel Sohbetin Devam Ettiğini Biliyor muydunuz ?

 Bütün oyuncular olarak küresel sohbetin uzun bir zaman önce kapandığını ve oyuncuların klan bulmakta ,oyuncu bulmakta zorlandığını hepimiz biliyoruz. Küresel sohbetin oyundan kaldırılması oyuncuları her ne kadar üzsede aynı küresel sohbete benzer , kurallar içerisinde bulunan bir küresel sohbet vardı.

" Neresi ki bu sohbet yeri ? "

Bundan yaklaşık 1 yıl öncesinde Facebook adlı platformda "Clash of Clans" turnuvaları düzenleyen bir yayıncı vardı , bu yayıncı her oyuncuya adil davranıyor hepsini dinliyor , oyuncuların birbirleri arasında iyi geçinmesi sağlamaya çalışıyor , küsleri dargınları barıştırıyor ve oyuncuların klan bulmasına yardımcı oluyordu. Ancak herkes ile tek tek uğraşmak kendisi biraz yormuştu. 

Aklına açık kaynak kodlu ve güvenilir Telegram programı geldi , burada insanlar telefon numaralarını gizleyerek sadece davet bağlantısı üzerinden gruplara katılabiliyor ve sohbet edebiliyor , görsel paylaşabiliyor ve tartışabiliyorlardı. Yayıncımız Ercan Demirci "Clash of Clans" Küresel Sohbet adında bir grup oluşturdu ve insanları davet etmeye başladı.Grubu Instagram , Facebook gibi mecralarda yayıyordu , hızlı bir şekilde grup 100 kişiye ulaştı. Sohbetler dönüyor , görseller atılıyordu. Şuan anlık olarak 600 kişiye sahip olan grup gayet canlı ve akışkan bir sohbete sahip.




" Peki buraya nasıl katılacağım ? "

Gruba katılmak oldukça basit  buraya tıklayarak Telegram grubuna erişebilir ve kurallar dahilinde konuşmaya başlayabilirsiniz. Oldukça basit kurallara sahip olan bu grup aktif yetkilileri ve düzenli bakımları ile kendini canlı olarak tutmakta. Ayrıca Telegram uygulamasında sesli sohbet özelliği ve ekran paylaşımı özelliği bulunmakta bu şekilde hem oyun oynarken hemde oyun ekranınızı paylaşabilirsiniz.

" Ercan Demirci kimdir ? "

Ercan Demirci Türkiye'de sayılı "Clash of Clans" büyük takımsal ve bireysel olmak üzere turnuvalar düzenleyen nadir ve kendi kategorisinde sayılı yayıncılardan birisidir. Kendisi şuan yayınlarını bazı kişisel sebeplerden kaynaklı devam ettirmemektedir. Ancak Telegram grubunun sahibi olarak aktif bir şekilde kullanmakta sohbetlere katılmakta  ve Instagram adresini aktif bir şekilde hikaye ve post şeklinde "Clash of Clans" oyunundan ve kişisel gelişmelerinden takipçilerini haberdar etmekte. Telegram (tıkla) grubuna girerek veya da Instagram (tıkla)adresine ulaşarak bütün iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

" Tekrardan küresel sohbet oyuna eklenecek mi ? "

Clash of Clans Ekibi yıllar önce oyuncuların sosyal etkileşim ve dayanışma içinde bulunması amacıyla kurduğu Küresel Sohbet bölümünü kaldıracağını açıklamıştı. Oyuncuların sık sık Twitter üzerinden " Küresel sohbet tekrardan gelecek mi? " sorusuna kesin ve net bir cevapla gelmeyeceğini açıklıyor.Şirketin yaptığı açıklamaya göre kaldırılmış olmasının sebebi sohbet alanında spam, uygunsuz iletişim ( küfür ve argo ) ve saldırganlık gibi olayların yaşanması. Her ne kadar küresel sohbet yeni oyuncuların klan arayıp bulabilmesi ve etkileşim içerisinde bulunmasını sağlasada şuan malesef bu bolüm bulunmamakta. Bu yüzden de bu şekilde bir grup açan Ercan Demirci yeni oyuncuların klan bulmasını kolaylaştırmış , oyuncuların oyun hakkında fikirlerini kolayca paylaşmasını sağlamıştır.Sonuç olarak kesinlikle eklenmeyeceğini belirtebiliriz.