Facebook, adını Meta olarak değiştirdi!

Her ne kadar son dönemlerde ismi sürekli skandallarla anılsa da Facebook, sosyal medyayı kökten değiştirmeyi başarmış bir şirket. Örnek olarak, Facebook belgelerinin ortaya çıkması ve nefret söyleminin etkisinin yani yapay zekanın bu kısım üzerinde az etkili olduğunu açıkladı. Ancak yapak zekanın temizlik ve düzenlilik konusunda çok iyi olduğunu da belirtti. Instagram ve WhatsApp gibi firmalara sahip olmasının yanı sıra Facebook Gaming gibi sistemleriyle de her konuya el atan şirketin ismi son birkaç yıldır insanlara güvensizliği çağrıştırıyordu.

Şirket geçen hafta, şirketin isminin değişeceğini açıklamıştı. Pek çok insan yeni adının ne olacağını tahmin etmişti. Biz de bu konuya değinmiştik. O konuya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tahmin edilen isimlerin arasında, Horizon ve Meta vardı. Sonuç olarak adı Meta olarak değişti. 

İşte Facebook'un yeni adı : Meta

Facebook'un yeni adı Meta oldu!

 

 

Facebook, şirketin bugünden itibaren "Meta" ismiyle çağırılacağını belirtti. Facebook isminin artık onlara yetersiz geldiğini de açıkladı. İsimlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorlardı. Mark Zuckerberg şirketin metavers'e odaklanacağını açıkladı. Şirket, uzun zamandır ismini değiştirmek istediklerini açıkladı. İsimlerinin değişmesini yeni teknolojilerinden de aldığını söylebiliriz.

Peki neden 'Meta'?

Facebook, 'Metaverse' isimli teknolojiyle sanal ve gerçek dünyayı bir araya getirmeyi planlıyor. Gerçek dünyamızın da sanallaştığı bu dünyada artık arkadaşlarımızla, istediğimiz zaman, sanal olarak görüşebileceğiz. Oyunlar oynayıp, etkinliklere katılabileceğiz.

Şirketin yeni ismi de 'Metaverse' kelimesinden geliyor. Metaverse, iki kelimenin birleşiminden oluşuyor. Kelimenin ilk kısmı olan 'Meta', 'normalin ötesinde olan' anlamına geliyor. Verse ise 'evren' anlamına geliyor. 'Universe' kelimesinden geliyor. Facebook'un yeni teknolojisinin ismi de işte oradan geliyor demek. Yani anlam olarak,  ' normalin ötesinde evren ' olarak da değerlendirebiliriz.

Birkaç gün önce sizlere bu konu hakkında bir makale paylaşmıştık. O konu hakkında ki detaylara aşağıda ki makaleye tıklayarak ulaşabilirsiniz. Makale içerisinde 'Metaverse' hakkında da bilgiler bulunmakta. Sözcülerin ve Mark Zuckerberg'in açıklamaları da makale içerisinde bulunmakta.

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz. Bize destek olmak için makalelerimizi paylaşabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!