Facebook'un İnternetin Yerini Alacak Teknolojisi 'Metaverse' Nedir?

Facebook, merakla beklediğimiz etkinliğini düzenledi ve sanal ve gerçek hayatın bir araya getirildiği Metaverse kavramını gösterdi. Sunum, tarihin en heyecanlı sunumu desek yeridir. Gelin, gelecekte bizleri neler bekliyor bakalım.

Günümüzde sanal gerçeklik teknolojisi henüz tam anlamıyla gelişmemiş olsa da yapılan girişimler, gelecekte gerçek anlamda iki hayat yaşayacağımızı gösteriyor. 2018 yılında vizyona giren Steven Spielberg yapımı Ready Player One, geleceğe yönelik bir bakış açısı sunuyordu. Elbette filmdeki noktaya gelebilmek için önümüzde büyük bir yol var.

Yıllar önce  Facebook Oculus'u satın almıştı. Facebook sanal gerçekliği ileriye taşımak istiyor. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, 'Metaverse' olarak anılan, sosyal medyanın gerçeklik, hatta sanal hayat haline dönüştüğü yeni gelecek planlarını gösterdi.

Gerçek ve sanal hayat birleşiyor : 



Mark Zuckerberg'in yaptığı sunum, geçmiş Facebook etkinliklerinin aksine bir ürüne yönelik değildi. Gelecekte neler olacağına dair bir sunumdu. Zuckerberg'ün Metaverse sunumu, gözlükleri taktığımızda başka bir dünyaya geçiş yaptığımızı gösterdi. Gerçek hayatta yapabileceğimiz neredeyse her şeyi bu gözlükler ile yapabiliyoruz. Sanal ortamda arkadaşlarımızla buluşabiliyoruz. Oyunlar oynayabiliyor, konuşuyor veya da konsere gidiyoruz.

Mark Zuckerberg :

 

Önümüzdeki yıllarda, insanların bizi öncelikle bir sosyal medya şirketi olarak değil, bir metaverse şirketi olarak görmesini bekliyorum.


Oyunlar, hologramlarla gerçek hayata geliyor :



Metaverse ile artırılmış gerçeklik de hayatımızda yer alacak. Takılan gözlükler sayesinde istediğimiz her yerde arkadaşlarımızla oyunlar oynayabileceğiz. Ya da onlar gerçekmiş gibi yanımızda bulunabilecekler.

WhatsApp'da Metaverse işinde olacak :


Sunumda görülen bir diğer yenilik ise WhatsApp hakkında. Mark Zuckerberg, sanal ortamdayken bir arama alıyor ve sörf oynamaya davet ediliyor. Bu, WhatsApp'ın Metaverse oyunlarına girişebileceğini gösterir.

Zuckerberg, sanal gerçekliğe gelecek ve Metaverse kavramını yaşatacak oyunları da duyurdu. Bu oyunlar arasında GTA: San Andreas'da yer almakta.

İş hayatına da sanal ortam giriyor : 


Oyunlar ve eğlencenin yanı sıra Metaverse, iş hayatını da sanal ortama taşıyacak. Artık ofisler yerine sanal ortamda buluşacağız. Burada sunum yapacağız veya da toplanacağız. İstersek kendi çalışma ortamımızı yaratıp tamamen hayalimizdeki bir yerde tüm keyifle mesai yapabileceğiz.

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!