Facebook, Instagram ve WhatsApp'in Sahibi Mark Zuckerberg Kimdir?

Neredeyse hepimizin kullandığı, zamanımızın bir çoğunu Instagram, Facebook ve WhatsApp uygulamalarda geçirdiğimiz ve bu uygulamaların sahibi Mark Zuckerberg Kimdir? Mark Zuckerberg'in Kısaca Hayatı.Detaylar makalemizde.

Mark Zuckerberg


Kısaca Mark Zuckerberg Kimdir? 

Tam ismi Mark Elliot Zuckerberg olan, Amerika'nın New York eyaletinde doğan Mark Zuckerberg, şu anda 37 yaşındadır. Bilgisayar programcısı, girişimci ve Facebook'un kurucusudur. Derslerinde başarılı olan Zuckerberg, Phillips Exeter kolejinde matematik, astronomi, fizik ve birkaç klasik çalışmasında ödüller kazanmıştır.

Mark Zuckerberg, 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları ile birlikte şu anda CEO'su olduğu sosyal içerik paylaşım sitesi olan Facebook'u kurarak dünyanın en genç zengini olarak da tanınmakta. 2010 yılında Time dergisinde, Yılın Adamı seçilmiş, 2021 yılı Ekim ayı gibi serveti 114 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Facebook'un şu anda 1 milyar 400 milyondan fazla kullanıcısı bulunmakta.

Instagram Kimindir?

Instagram, ilk olarak Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuştur. 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara Instagram satın alınmıştır. Tabii artık Instagram'ı satın alan Facebook geliştirmeleri, güncellemelerini ve hata gidermelerini sık sık yapmakta. Instagram'ın toplam 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunmakta, neredeyse dünyanın % 10'undan daha fazla bir kullanıcıya sahip.

Mark Zuckerberg

WhatsApp Kimindir?

WhatsApp'ın asıl kurucuları Jan Koum ve Brian Acton olarak bilinmekte. 19 Şubat 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır. Bu satın almaya o zamanlar kişisel haklar ve verilerden kaynaklı karşı çıkmaya çalışan gruplar ortaya çıkmıştı. WhatsApp'ın son rakamlara göre 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunmakta.



Mark Zuckerberg


Hiç Hacklendim Mi? Bunu Nasıl Öğrenebilirsiniz? Bunu öğrenmek için makalemize buraya tıklayarak gidebilirsiniz.


Diğer makalelerimizi okumak için buraya tıkla!


Bu makalemizde sizlere Mark Zuckerberg'in kısaca kim olduğunu ve uygulamalarını tanıttıkDiğer makalelerimizi okumayı ve bizi takibe almayı unutmayın. Bir başka makalede görüşmek üzere.